ن والقلم

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى ثقافى إسلامى ينافش قضايا الأمة ، وهموم الناس ، وأحوال السياسة ، ومشكلات الشباب بأفكار جادة ورؤى واعية


4 مشترك

    مندي الفراخ

    كلمات من نور
    كلمات من نور
    المدير العام
    المدير العام


    مندي الفراخ Stars12
    مندي الفراخ EgyptC
    الدولة : مصر
    رقم العضوية: : 39
    عدد المساهمات : 3309
    عدد النقاط : 5984
    العمر : 56
    المهنة : أم لأربعة من البنين ووالدهم
    تاريخ التسجيل : 10/03/2010

    .مندي الفراخ Im_msn
    1- كيف تتلذذ بالصلاة
    2- صرخة أنثى ملتزمة : بكل بساطةأريد زوجاً بكراً


    مندي الفراخ Pens

    مندي الفراخ 9710

    اهداء مندي الفراخ

    مُساهمة من طرف ÙƒÙ„مات من نور الخميس أبريل 01, 2010 5:34 pm




    من مدونة مطبخ مدام سلاموني أنقل لكم وصفة شهية جربتها


    http://mony-madam-salamony.blogspot.com


    مندي الفراخ 789170435


    مندي الفراخ


    مندي الفراخ 142530949

    تتبيلة الفراخ


    المقادير :

    فرخة لا تزيد عن 1 و نصف كيلو

    بصلة وسط مبشورة

    جزراية وسط مبشورة

    فلفل رومي اخضر مبشور

    ملح و فلفل

    كمون
    (حبة صغننين نصف ملعقة صغيرة مثلا)

    نصف ملعقة قرفة
    (يمكن الاستغناء عنها للي مش بيحبوا يتبلوا بيها)

    عصير ليمونة

    نصف ملعقة كاري

    ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة مطحونة ناعم

    في الخلاط نضرب
    (ورقتين لورى+2 حبهان+2 فص ثوم+نصف ليمونة ناشفة(لومي)





    للأرز

    2 كوب ارز بسمتي

    نصف عود قرفة خشب

    ليمونة ناشفة
    (لومي)

    ملعقة كركم او زعفران لو متاح

    2 ورق لوري

    2 حبهان

    2 قرنقل
    سمن او زيت ذرة

    بصلة مبشورة متوسطة

    مكعب مرقة دجاج
    (يمكن الاستغناء عنه في حاله استخدام شربة)

    لو استخدمنا شربة يبقي نحط 2 كوب



    ندخل علي الطريقة بأه

    نتبل الفراخ الاول

    مش محتاجة وقت في التتبيل خالص

    نغسل الفراخ الاول بالماء و الدقيق و الملح و عصير ليمونة

    و بعدين ندعكها كويس بالملح و الفلفل في العظم

    و نقطعها نصفين او اربع ارباع

    و بعدين نشرطها بالسكين كده

    مندي الفراخ 757495707


    و تتبيلها بالتتبيلة بتاعتها اللي قلنا عليها في الاول

    في العظم و بين الجلد و اللحم و في الفتحات اللي شرطناها بالسكين


    مندي الفراخ 354168538

    و نركن الفراخ علي جنب لحد ما نجهز الأرز


    في الصينية اللي هتعملي فيها الارز او في حلة عادية

    نحط شوية سمن او زيت علي حسب الرغبة


    مندي الفراخ 271118265

    و نحط فيها البهارات بتاعتنا

    القرفة الخشب و ورق اللورى و الحبهان و نقلب كويس لحد ما ريحتهم تتطلع

    و بعدين نحط البصلة المبشورة و عليها ملح و فلفل خفيف و تقلبي لحد ما تبدأ تذبل


    و بعدين تحطي عليها ملعقة الكركم
    او ملعقة صغيرة زعفران مذوبين في قليل من الماء

    و تقلبي كويس
    و تحطي الارز و تقلبي لحد ما يبدأ الارز يتحمر
    و بعدين تحطي 2 كوب شربة
    او مكعب مرقة الدجاج+2 كوب ماء
    (لكل كوب ارز كوب ماء او شربة)



    نجهز بأه المندي علشان يدخل الفرن

    مندي الفراخ 527374924

    و تحطي الارز في صينية عادية او صينية بايركس

    مندي الفراخ 761724171

    و تغطي الصينية بالورق الفويل

    و تخرمي الفويل بطرف سكين صغير بالشكل ده

    مندي الفراخ 335937318


    علشان التتبيلة بتاعة الفراخ و هي بتستوي تنزل علي الرز و تديله النكهة

    و ترصي الفراخ فوق الورق الفويل

    مندي الفراخ 848406765

    و بعدين تغطي تاني الصينية و عليها الفراخ كلها مع بعض كده

    مندي الفراخ 952178011

    و سيبيها في فرن تكوني مسخناه من 10 دقائق علي درجة حرارة عالية (250) لمدة ساعة

    ولا تقلقي الرز مش هيلزق ولا هينشف هيعمل بس طبقة ملونة شوي في القعر بس مش هيتحرق ولا هيلزق

    انا قلت درجة حرارة عالية علشان الرز ما يعجنش

    و بعد ما الفراخ تستوي ننظفها من التتبيلة اللي عليها و نديها لون تحت الشواية

    مندي الفراخ 539569938


    و ممكن تحطي بعد كده معاها فحماية مولعة علشان تاخد طعم الشواء

    و بعد كده شيلي الفويل الي عليه الفراخ و اغرفي الارز في سرفيس و عليه الفراخ

    ممكن تحطي علي الارز لوز محمر و زبيب

    بيدي طعم حلو

    اهم حاجة ماتملحوش الارز اوي علشان هينزل عليه تتبيلة الفراخ بالملح اللي فيها

    بس كده خلاص بالهنا و الشفاء
    مندي الفراخ 398634813

    ******************************************


    عدل سابقا من قبل كلمات من نور في الجمعة أكتوبر 08, 2010 5:58 pm عدل 1 مرات
    شيرين يوسف
    شيرين يوسف
    .
    .


    مشرفة قسم الحياة والمجتمع
    مندي الفراخ EgyptC
    الدولة : مصر
    رقم العضوية: : 47
    عدد المساهمات : 1103
    عدد النقاط : 1173
    العمر : 38
    المهنة : التربية والتعليم
    تاريخ التسجيل : 18/03/2010

    .مندي الفراخ Im_msn
    فتا ة تغازل الشيخ محمد العريفى

    اللهم اغننا بحلالك عن حرامك وبفضلك عمن سواك

    مندي الفراخ 310

    اهداء رد: مندي الفراخ

    مُساهمة من طرف شيرين يوسف الجمعة أبريل 02, 2010 9:09 am

    ما شاء الله
    شكل الوصفة حلو جدا وشكلها ينفع لعزومة هيبقي شكلها مختلف وجديد
    تسلم الايادي
    بنوته مصرية
    بنوته مصرية
    أصدقاء الموقع
    أصدقاء الموقع


    مندي الفراخ Stars16
    مندي الفراخ EgyptC
    الدولة : مصرية
    رقم العضوية: : 38
    عدد المساهمات : 169
    عدد النقاط : 193
    تاريخ التسجيل : 06/03/2010

    مندي الفراخ 1209_1192659039

    اهداء رد: مندي الفراخ

    مُساهمة من طرف بنوته مصرية السبت أبريل 03, 2010 6:50 am

    حاجة لذيذة وآخر لذاذة
    تسلم الايادى
    شموع الأمل
    شموع الأمل
    أصدقاء الموقع
    أصدقاء الموقع


    مندي الفراخ EgyptC
    الدولة : مصـــــــر
    رقم العضوية: : 44
    عدد المساهمات : 88
    عدد النقاط : 106
    تاريخ التسجيل : 16/03/2010

    مندي الفراخ Pens

    اهداء رد: مندي الفراخ

    مُساهمة من طرف شموع الأمل الأحد أبريل 04, 2010 6:23 am

    وصفات جميلة تسلمى

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد أبريل 28, 2024 3:40 am