صوابع زينب بطريقة حماتي العزيزة
محدش يسال ليه زينب علشان اكتشفت انها مشهورة عالانترنت ومن الإنترنت طبعا أخدت الصور
المقادير
2 كوب دقيق ( في بعض المواقع يقومون بعملها بالسميط مع الدقيق )
معلقة خميرة صغيرة
كوب زيت
ماء دافيء للعجن
شربات ( قطر )
زيت للقلي
الطريقة
يوضع الدقيق مع الزيت والخميرة ويقلبوا جيدا ثم نضيف الماء الدافيء قليلا قليلا حتي تصبح العجينه لينة بهذه الصورة ويغطى بالنايلون لمدة ربع ساعة
ثم نبدأ بتقسيمها بهذا الشكل
وفي مصفاة للخضار أو المصفاة الألومنيوم أو مبشرة البصل ( بس دي ريحتها دايما بتكون بصل )
نقوم بضغطها في المصفاة بهذا الشكل
ثم نقوم بلفها وهي تضغط في المصفاة بهذا الشكل
ثم قومي بقليها في زيت ساخن
وضعيها في الشربات
وبالهنا والشفا