شيش طاووق
- تتبل قطع الفراخ بعد غسلها بالماء والخل وشطفها جيدا
بالملح والفلفل و2 ملعقة كبيرة زبادى ( رايب ) وملعقة طماطم مجففه
و زيت زيتون وليمون و م كارى وزعتر ناشف وتترك فى التتبيله 4 ساعات فى الثلاجه
.- تشك فى الاسياخ ومعها الخضار المشكل ( بصل - فلفل رومى ملون - طماطم ) تتبل الخضروات
بزيت زيتون وليمون وملح وفلفل وزعتر ....
تشوى الاسياخ على شوايه من فوق ( يعنى على البوتاجاز ) مش فى شوايه الفرن و
اثناء الشوى نمسحها بفرشاه بقليل من زيت الزيتون المضاف له الزعتر البرى
(الاوريجانو ) إلى ان تنضج
ملحوظة : أضع الكسبرة المجففة بدلا من الزعتر البري وبيكون طعمها جميل للغاية مع الشيش طاووق او صدور الفراخ المشوية
وبالهنا والشفا
==================================================
الدجاج بصوص التفاح الاخضر والكرز
شيف ليلى سمرقندي
المكونات
صدور دجاج مقطعه شرايح رقيقه
بصل مقطع شرايح
ثوم مهروس
مكعبين ماجي (ملح اقل )
تفاح اخضر مبشور
كرز مهروس بعد إزالة البذور
رشة فلفل اسود
رشة اوريغانو
كوب ماء
ملعقتين . نشا
الطريقه
حمري شرايح الدجاج في قليل من الزيت وضعيه في طبق التقديم
حمري البصل في نفس الزيت وضعي عليه الثوم ثم ضعي الماجي وحركيه قليلا
ثم ضعي التفاح المبشور والكرز والفلفل الاسود والاوريغانو وحركيه قليلا
ثم ذوبي النشا في الماء وضعيه على الخليط وحركيه حتى يتجانس
ارفعيه من النار واخلطي الخليط في خلاط كهربائي
ثم صفّيه وضعيه على شرايح الدجاج
بالف عافيه وهنا
================================================
https://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=313230&id=107993822552848
عدل سابقا من قبل كلمات من نور في السبت أكتوبر 30, 2010 11:26 am عدل 1 مرات